Wat kan je op een kaart schrijven voor een huwelijk?

Wat kan je op een kaart schrijven voor een huwelijk?

Oh een bruiloft, wat is dat toch altijd mooi en bijzonder moment! Niets is leuker om het pasgetrouwde stel dan een mooie kaart met unieke & persoonlijke tekst te geven. Of je nu dicht bij het bruidspaar staat of ze gewoon op een leuke manier wilt feliciteren, het vinden van de juiste woorden kan soms best een uitdaging zijn. Daarom heb ik wat fijne inspiratie voor je op papier gezet en dit verwerkt in 10 leuke ideeën voor wat je op een kaart kan schrijven voor een huwelijk!

10 leuke ideeën voor wat je op een kaart kan schrijven voor een huwelijk

#1 Jouw mooiste herinnering met het bruidspaar

Deel een van je favoriete herinneringen met het bruidspaar op de kaart. Schrijf bijvoorbeeld over die ene geweldige avond toen jullie zo hebben gelachen, of die fijne reis die jullie samen hebben gemaakt. Beschrijf hoe die momenten jullie band hebben versterkt en waarom deze herinnering voor jou zo speciaal is. Het zal het bruidspaar herinneren aan die fijne tijd samen en de waarde van jullie vriendschap!

#2 Tips voor een geweldig huwelijk!

Geef het bruidspaar een tip waarmee hun huwelijk zeker zal slagen! Dit kan een persoonlijke tip zijn die heeft bijgedragen aan jouw eigen liefdesleven  of een tip die je hebt meegekregen van een stel die je bewondert. Misschien iets eenvoudigs zoals “ga nooit met ruzie naar bed” of een grappige levensles zoals “blijf altijd compromissen sluiten, ook als je stiekem weet dat je gelijk hebt.” Ook is het erg leuk een grappige tip uit eigen ervaring te delen. Deze persoonlijke inzichten geven niet alleen waarde aan je boodschap, maar ik weet ook zeker dat het bruidspaar daar om kan lachen!

#3 Een wens voor de toekomst

Wens het pasgetrouwde stel een toekomst vol liefde, avontuur & geluk. Leg uit wat je hoopt dat zij zullen bereiken of ervaren, zoals samen heel gelukkig oud worden, een huis vol kinderen, of de reis van hun dromen. Het bruidspaar zal zeker blij zijn met jouw liefdevolle woorden en wensen voor de toekomst!

#4 Een gedicht of quote over hun liefde

Schrijf een mooi gedicht over het bruidspaar en de liefde. Dit kan bijvoorbeeld gaan over hoe zij elkaar voor het eerst ontmoet hebben of een andere mooie herinnering die jullie samen delen. Ben je niet zo'n gedichtenschrijver? Ga dan opzoek naar een mooi bestaand gedicht of inspirerende quote die goed bij het bruidspaar past. Schrijf dit gedicht of quote op de kaart samen met jouw felicitatie, en zo heb je een hele unieke en persoonlijke tekst!

#5 Een grappige anekdote of inside joke

Als je een bijzonder grappige herinnering of inside joke deelt met het bruidspaar, kan dit een uitstekende toevoeging zijn voor op de kaart. Schrijf bijvoorbeeld over dat grappige moment of die enorme blunder die jullie samen zijn begaan. Persoonlijk een van mijn favorieten die ik al bij een paar vriendinnen heb toegepast in combinatie met een lieve wens voor het bruidspaar. Het laat zien hoe goed je ze kent en brengt een zeker glimlach op hun gezicht. Ook herinnerend het aan leuke, fijne momenten die jullie samen hebben beleefd!

#6 Een specifieke eigenschap die je bewondert in beide

Er zijn vast een aantal fijne eigenschappen die jij in het stel bewondert. Misschien is dat zijn geweldige gevoel voor humor en is zij zo ontzettend attent, wat jij enorm kunt waarderen. Schrijf op de kaart over deze mooie eigenschappen en hoe zij elkaar zo perfect aanvullen. Zo'n persoonlijke boodschap zal het bruidspaar zeker enorm waarderen!

#7 Een toost op de liefde

Ook erg leuk is om een sprankelende mini-toost te schrijven op de kaart! Misschien is deze wel zo leuk dat ze hem niet alleen kunnen lezen, maar zelfs het hoogtepunt wordt tijdens de receptie. Probeer iets speels, zoals: "Op jullie, het perfecte duo! Net als avocado en toast, zijn jullie apart al geweldig, maar samen onweerstaanbaar. Laten we het glas heffen op eindeloos veel ochtenden vol gelach en avonden gevuld met liefde. Proost op jullie huwelijk!"

#8 Advies voor de huwelijksreis

Als je een leuke suggestie of tip hebt voor de huwelijksreis (of andere reizen die het bruidspaar écht zou moeten maken), deel deze dan! Dit kan praktisch advies zijn of een aanbeveling voor een must-see plek op de honeymoon!

#9 Een wens met een knipoog naar de toekomst

Doe eens gek en wens ze iets buitengewoons! Zoals bijvoorbeeld het vieren van hun eerste jubileum op die exotische bestemming waar ze altijd al naar toe hebben willen gaan. Misschien zet deze leuke wens hen wel aan het denken ;)

#10 Een dankwoord

Laat het bruidspaar weten hoe bijzonder het voor jou is om deel uit te maken van hun dag. Zeg iets als: "Ik ben zo blij dat ik bij jullie speciale dag mag zijn! Het betekent heel veel voor mij om bij zo'n bijzonder moment aanwezig te mogen zijn. Bedankt voor de uitnodiging & ik wens jullie een heel lang en gelukkig huwelijk!"

Veel plezier bij het schrijven van je trouwkaart!

Ik hoop dat je veel ideeën & inspiratie op hebt kunnen doen over wat je op een kaart kan schrijven voor een pasgetrouwd stel. Of je nou een grappig verhaal, leuke tip of mooie wens op de kaart schrijft, ik weet zeker dat het bruidspaar er zal van genieten! Neem de tijd om iets speciaals & persoonlijks te creëren!

Nog opzoek naar een leuk kaartje voor een bruiloft? Neem eens een kijkje in de shop!